Policijska vikend akcija: Evidentirano 916 prometnih prekršaja

Policijska vikend akcija: Evidentirano 916 prometnih prekršaja

Pijani 35-godišnjak sudjelovao je u prometnoj nesreći (slijetanje s kolnika) u Lukarišću, dok je kod 38-godišnjakinja  izmjereno 1,45 promila alkohola u krvi te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati

Zagrebačka policija javlja kako je u dane vikenda, od 15. do 18. rujna, od 22 do 6 sati, na području policijske uprave u zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Ukupno je utvrđeno čak 916 prometnih prekršaja, od čega je 126 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 100 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 126 vozača. Kod 17 vozača (13,5 %) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše koncentracije alkohola kod vozača i vozačica zabilježene su u nedjelju, 17. rujna:

– u 0.10 sati, 35-godišnjak kao vozač osobnog automobila  zagrebačkih registracijskih oznaka sudjelovao je u prometnoj nesreći (slijetanje s kolnika) u Lukarišću, Bjelovarska ulica, u kojoj je lakše ozlijeđen. Alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija od 2.54 g/kg te je protiv njega podnesen optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Zagrebu.

– u 4.55 sati, 38-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka Savskom cestom, u smjeru juga. Kod Selske ceste, alkotestiranjem joj je izmjerena koncentracija od 1.45 g/kg. Isključena je iz prometa te joj je oduzeta vozačka dozvola na 12 sati.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je šest vozačica (4.8 %) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije 12 osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga preliminarno su testirane četiri osobe, kod kojih je test bio negativan.

Od 96 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 28 mladih vozača (22,2 %). (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni