Policija upozorava na lažne poruke koje šire paniku

Policija upozorava na lažne poruke koje šire paniku

U poruci stoji kako se na temelju informacija iz obavještajnih krugova zna kako su pripadnici tzv. Islamske države a u Hrvatskoj te da se izbjegavaju javni prostori u kojima se okuplja puno ljudi

Ravnateljstvo policije upozorava građane da posljednjih nekoliko dana putem društvenih mreža i SMS-a kruži lažna poruka čiji je cilj uznemiriti hrvatske građane.

Naime, autor poruke poziva se na navodni izvor u Sigurnosno-obavještajnoj agenciji potencirajući navodnu neposrednu opasnost od terorizma u Republici Hrvatskoj. Tekst poruke je neistinit i netočan, a jedini cilj je širenje neutemeljenog straha i panike među građanima.

„Pozivamo građane da zanemare ovakve poruke, a pogotovo da ih ne dijele putem društvenih mreža i SMS-ova. Ukoliko zaprimite poruku ovakvog sadržaja, sve korisne informacije možete dostaviti na adresu elektronske pošte policija@mup.hr. Skrećemo pažnju da je širenje lažnih i uznemirujućih glasina opisano kao kazneno djelo u Kaznenom zakonu RH“, poručuju iz MUP-a.

U poruci stoji kako se na temelju informacija iz obavještajnih krugova zna kako su pripadnici tzv. Islamske države u Hrvatskoj te da se izbjegavaju javni prostori u kojima se okuplja puno ljudi.

Cijelu poruku pročitajte na sljedećoj poveznici. (I.C.)