Policija uhitila 33-godišnjaka zbog čak 19 razbojstava!

Policija uhitila 33-godišnjaka zbog čak 19 razbojstava!

(Dio arsenala kojim se korisito osumnjičeni razboknik / Foto: PU zagrebačka)

Zagrebačka policija je u suradnji s Upravom kriminalističke policije i Antiterorističkom jedinicom Lučko te u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu, dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 19 kaznenih djela. Riječ je o razbojništvima od kojih je jedno ostalo u pokušaju.

Sumnja se da je 33-godišnjak s unaprijed stvorenom namjerom pribavljanja nezakonite imovinske koristi od kraja veljače 2022. godine pa sve do početka veljače 2023. godine na području Zagreba. Po uhodanom obrascu počinio je ukupno 18 razbojništava, navode u PUZ-u.

Prilikom činjenja navedenih razbojništava osumnjičeni se nije obazirao na doba dana. Maskiran bi dolazio do trgovina, poslovnica igara na sreću, pošti, ljekarni, banaka i poslovnica za promet novcem, u koje bi ulazio te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika otuđivao novac. »Ordinirao« je na području Trnja, Peščenice, Novog Zagreba, Maksimira, Susedgrada…

Prijetio oružjem

Nakon izrečenih prijetnji, zaštitarima bi oduzimao službeno oružje i odnosio ga sa sobom, a isto je činio i s novcem koji su mu predavali zaposlenici u strahu za vlastiti život.

Nakon počinjenih razbojništva 33-godišnjak bi se dao u bijeg. U šest je slučajeva pobjegao vozeći se na električnom romobilu s kojim se i dovezao.

»U srijedu, 8. veljače ove godine osumnjičeni je nešto prije 12 sati maskiran ušao u poslovnicu banke u Radničkoj cesti, gdje je također razoružao zaštitara te uz prijetnju pištoljem od zaposlenika zatražio novac koji mu je naposljetku i predan. Osumnjičeni je tom prilikom uspio s plijenom pobjeći iz banke, ali su ga policijski službenici uhitili i doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje«, stoji u priopćenju policije.

Za bijeg korisio automobile, ali i – romobil

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja, na temelju naloga suda obavljena je pretraga stanova i drugih prostorija na području Peščenice i Maksimira, kao i dva osobna automobila s kojima se koristio. Tom prilikom pronađeno je šest pištolja, odjevni predmeti i sredstva za maskiranje koje je koristio, romobil kojim se koristio i određeni novčani iznos.

Ukupna materijalna šteta nastala počinjenjem opisanih kaznenih djela iznosi oko 80.650 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni