Policija ponovno upozorava na prijevare

Policija ponovno upozorava na prijevare

U ponedjeljak, 19. ožujka oko 10 sati na Peščenici, u Zapoljskoj ulici, 89-godišnjak je u stan pustio nepoznatog počinitelja koji se lažno predstavio, a oštećeni mu je predao više tisuća kuna.

Istog dana oko 12.30 sati na Trešnjevci, u Listopadskoj ulici, nakon što je zaprimila telefonski poziv nepoznate ženske osobe koja se lažno predstavila, 86-godišnjakinja je u stan pustila nepoznatog počinitelja te mu predala više tisuća kuna.

Iz policije ponovno upozoravaju građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da odmah obavijeste policiju na broj 192. (Zg-magazin)