Policija iz prometa isključila još sedam noćnih trkača

Policija iz prometa isključila još sedam noćnih trkača

(FOTO: PU zagrebačka)

Nakon izvanrednog tehničkog pregleda, sedam osobnih automobila isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti

U noćnim satima, s petka na subotu odnosno 9. i 10. prosinca, policijski službenici II postaje prometne policije Lučko pojačano su postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise. Kako su priopćili u nedjelju iz Policijske uprave zagrebačke, na meti su bili vozači dorađenih, odnosno tehnički neispravnih automobila čiji vozači narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u „utrkama“ na javnim prometnicama.

U sklopu akcije, uhvaćeni su vozači koji se neorganizirano okupljaju u zoni trgovačkog centra na području Novog Zagreba koji tijekom dolaska i odlaska s lokacije narušavaju mir građana stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Postupanjem je obuhvaćeno 18 vozila od kojih je sedam zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena s Centrom za vozila Hrvatske.

(Foto: PUZ)

Obavljenim tehničkim pregledima, sedam osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti. Prilikom nadzora utvrđena su i dva prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te jedan prekršaj zbog isteka prometna dozvole za više od 15 dana i jedan prekršaj zbog odbijanja testa na droge.

»Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila. Za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu«, poručili su iz PUZ-a. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni