Policija ispitala župana Stjepana Kožića

Policija ispitala župana Stjepana Kožića

Sumnja se da je zlouporabio položaj i ovlasti

Policija je jučer ispitala zagrebačkog župana Stjepana Kožića zbog sumnji u nezakonite radnje. Navodno je riječ o kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti ili trgovine utjecajem, javlja HRT u petak.

Kako se neslužbeno doznaje riječ je o događaju s početka ove godine, kada je Kožić po izlasku iz bolnice odlučio naručiti catering za djelatnike bolnice, ne bi li im se zahvalio. Trošak je iznosi nekoliko tisuća kuna, a plaćen je službenom karticom županije, piše Večernji list.

»Sve ove godine obnašam dužnost župana časno i pošteno, što su više puta potvrdili građani na izborima. To ću dokazati i u ovom slučaju jer nisam počinio nikakvo kazneno djelo. Jučer sam osobno bio u policiji i nije bilo nikakve potrebe da policija upada u moj dom i radi pretres, kako se netočno prenosi«, priopćio je Kožić.

Dodaje i ne može iznositi više detalja jer je postupak u tijeku.

»Ne mogu se oteti dojmu, s obzirom na količinu neistina koja se iznosi u medijima, da se radi o politički motiviranom procesu kojemu je jedini cilj da me oblati u javnosti i pred građanima«, poručio je Kožić, a prenosi N1.(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni