Policija educirala umirovljenike na temu prijevara na kućnom pragu

Policija educirala umirovljenike na temu prijevara na kućnom pragu

Služba prevencije Policijske uprave zagrebačke kroz svoj rad provodi niz preventivnih aktivnosti, među kojima i preventivni projekt pod nazivom Zlatna dob – sigurna dob namijenjen osobama treće životne dobi, koja se održala u četvrtak, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Cilj provođenja ovog preventivnog projekta je povećanje sigurnosti osoba treće životne dobi i ujedno unaprjeđenje kvalitete života navedene skupine građana koji predstavljaju specifičnu, osjetljivu i ranjivu društvenu skupinu, potencijalno ugroženu raznim oblicima kaznenih djela, poglavito imovinskog karaktera (preko 20% slučajeva žrtava imovinskog kriminaliteta su osobe treće životne dobi).

Kroz suradnju sa Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, organiziraju se edukativna predavanja i tribine na temu samozaštitnog ponašanja u domovima za starije i nemoćne osobe, klubovima umirovljenika, centrima za kulturu i raznim udrugama umirovljenika.

U tu svrhu dana 12.travnja u prostorijama Knjižnice Augusta Cesarca u Zagrebu, Šubićeva 40/II, u okviru projekta 65+ koje provode Knjižnice grada Zagreba, gostovao je policijski službenik Službe prevencije Zdravko Koluder koji je na temu prijevara na kućnom pragu i drugih kaznenih djela koja se čine na štetu osoba treće životne dobi, održavao predavanje na temu samozaštite i kriminalističke prevencije za tu dobnu skupinu. (Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni