Policajci na biciklima uskoro i u Jastrebarskom

Policajci na biciklima uskoro i u Jastrebarskom

Dosadašnja iskustva policijskih službenika koji poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama pokazuju pozitivne rezultate, a koji se direktno odnose na bolju i neposredniju komunikaciju s građanima

U gradskoj vijećnici Grada Jastrebarskog predstavljen je pilot-projekt biciklističkih policijskih ophodnji na području Policijske postaje Jastrebarsko, koji se provodi s ciljem povećanja prisutnosti i mobilnosti policijskih službenika te uspostavljanja povjerenja između građana i policije kroz neposredniji kontakt.

’’Grad Jastrebarsko vodi posebnu brigu o očuvanju okoliša te smo vodeći se tim ciljem, u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, realizirali projekte u vrijednosti preko 17 milijuna kuna. Prošle smo godine izgradili niskoenergetski vrtić i mališanima osigurali najbolje uvjete za odrastanje, uređujemo Perivoj Erdödy, sudjelujemo u energetskoj obnovi obiteljskih kuća i svakodnevno nadograđujemo sustav gospodarenja otpadom’’, rekao je gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, te pritom uručio ključeve električnih bicikala načelniku Policijske postaje Jastrebarsko, Berislavu Vojaku.

Naime, Grad Jastrebarsko sklopio je ugovor s Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Hrvatske prema kojem 2 bicikla, s dodatnom opremom, daje na korištenje u svrhu službenih potreba Policijske postaje Jastrebarsko.

’’Dosadašnja iskustva policijskih službenika koji poslove obavljaju u biciklističkim ophodnjama pokazuju pozitivne rezultate, a koji se direktno odnose na bolju i neposredniju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije te ujedno i veću nazočnost policije na javnim mjestima. Zadovoljstvo građana i pozitivne reakcije na biciklističke ophodnje pokazatelj su da se radi o kvalitetnom projektu kojim se ujedno promovira biciklizam i zdrav načina života’’, izjavio je Goran Burušić, načelnik Policijske uprave zagrebačke.

Policajci na biciklima, uz svakodnevne poslove, veliku ulogu imat će u preventivnim programima i aktivnostima u kojima se senzibiliziraju najmlađe populacije na sigurnije i odgovornije ponašanje u prometu, promicanje zdravog života i nošenje biciklističke kacige. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni