Polako se odustaje od postavljanja javnih satova u gradskim četvrtima

Polako se odustaje od postavljanja javnih satova u gradskim četvrtima

Tijekom pauze za ručak u Gradskoj skupštini u četvrtak nam se obratio predsjednik Vijeća gradske četvrti Donji Grad Petar Paradžik koji nas je informirao da je u srijedu održana sjednica Vijeća gradske četvrti Donji Grad, vezana uz javne satove. Kaže kako mu informacije glede postavljanja javnih satova u gradskim četvrtima dolaze nesustavno, nepotpuno i kompletno i nisu svjesni o čemu je riječ. Dodaje kako su mislili da o toj temi postoji odluka da će se satovi postavljati i da vijeća mjesnih odbora samo kandidiraju mjesta gdje će oni biti postavljeni. No kasnije je dobivena informacija da će se satovi plaćati sredstvima mjesnih odbora i nakon što su to čuli dobar dio njih je posve odustao od takvog prijedloga.

Paradžik pojašnjava da postoje određene nedorečenosti kao što su npr. neznanje o tome koji će to sat biti, budući da će tek biti raspisana javna nabava. Pritom nadodaje: »Ako se već manipulira sa cijenom 150 000 kuna plus PDV, onda to predstavlja problem«.

O ovoj se temi, kaže, konzultirao s vijećnicima iz svoje gradske četvrti, te je odlučeno kako se neće podržati mišljenje mjesnih odbora , već da će na sljedećoj koordinaciji predsjednika gradskih četvrti tražiti sve potrebne informacije te se konzultirati sa pročelnikom za prostorno uređenje Dinkom Bilićem.

Zaključuje da ako mjesni odbori budu da se postave spomenuti satovi, oni će to kao vijeće gradske četvrti podržati.

Podsjetimo, ovu temu je prvi pokrenuo gradski zastupnik HSLS-a, Darko Klasić koji je nedavno izjavio da »u Zagrebu postoje i drugi, infrastrukturni problemi koje treba riješiti, kao što su gradski vrtići, škole, zdravstvene ustanove, bolnice i domovi zdravlja nemaju novaca za tekuće održavanje, a kamoli za bilo kakve ozbiljne investicije«.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni