Pokretne stepenice u Importanne centru do daljnjeg ostaju nepokretne

Pokretne stepenice u Importanne centru do daljnjeg ostaju nepokretne

(Ispred stuba jučer su stajali zaštitari Centra koji će tamo biti do daljnjega, najavila je Nevenka  Zečević / Foto: HRT)

Prepucavanje između Gradska uprave i Importanne centra zbog pokretnih stepenica nastavlja se pa će Centar morati iznaći alternativni izvor za napajanje stepenica. Podsjetimo, tamošnje pokretne stepenice već pet mjeseci nisu u funkciji pa je Grad krajem prošloga tjedna putem medija optužio Importanne centar zbog »nesuradnje«.

Direktorica spomenutog centra, Nevenka Zečević je pak za Radio Sljeme izjavila da su u petak obavili pregled stepenica s novom tvrtkom koja je zadužena za njihovo održavanje. Prema njezinim riječima, tada je bio prisutan i predstavnik tvrtke koja izdaje ateste sukladno zakonu za takove strojeve te je tom prilikom zaključeno da pokretne stube nisu ispravne te ih se takve ne može pustiti u rad.

Istaknula je kako još nije došlo do najavljenog sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem i predstavnicima nadležnih gradskih ureda te najavila da će Centar angažirati drugu tvrtku za servisiranje i obavljanje (novog) nultog pregleda. Tek nakon što stube dobiju potreban atest i izjavu da su stube sigurne za građane, one će biti puštene u pogon, kao što su radile još od 1994. godine, napominje Zečević.

Jučer kasno poslijepodne oglasio se dopisom pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Dinko Bilić koji je Upravu Importanne centra obavijestio da se predmetne stepenice nalaze na dijelu koji je, sukladno Ugovoru o pravu građenja, izvan poslovno-prodajnog, garažnog prostora. »Odnosno, stepenice se nalaze u sklopu javno-prometne p ovršine kojom, prema navedenom Ugovoru, raspolaže Grad Zagreb. U privitku Vam dostavljamo Ugovor u kojem je, u članku 6., to jasno navedeno. Uprava Importanne centra d.o.o., si predmetnu javno-prometnu površinu prisvaja na štetu Grada Zagreba i svih građana koji se istom koriste te će Grad Zagreb poduzeti odgovarajuće radnje«, najavljuje Bilić koji smatra da ovakvim postupanjem Uprava Importanne centra d.o.o., isključivo želi prisiliti Grad Zagreb da joj doznači sredstva za koja nije dostavila dokaze da su ista potrošena na održavanje te javno-prometne površine, kao niti tražene dokaze o legitimitetu za upravljanje centrom, iako je Grad Zagreb više puta to zatražio od njih. (ZG-m)

Komentari su zatvoreni