Pokretna knjižnica u Maksimiru

Pokretna knjižnica u Maksimiru

U Parku Maksimir, u Paviljonu jeke u subotu s početkom u 11 sati će biti održano predstavljanje knjige Od Željezničke kolonije do Ravnica. Predstavljanje se održava u sklopu manifestacije Noć knjige, a na njemu će govoriti autor knjige Antonio Jurčev.

Monografija donosi sveobuhvatan pregled zanimljive povijesti zagrebačkog kvarta Maksimirska naselja, od prvog naseljavanja 1923. godine pa sve do današnjih dana. Zanimljivo putovanje poglavljima ove monografije vodi nas kroz stare povijesne cjeline kvarta: Željezničkom kolonijom, Ravnicama, parkom Maksimir, Fakultetskim dobrom i Sveticama. U monografiji su opisani svi najvažniji događaji iz njihove prošlosti, kao i međusobne poveznice koje su promatrane kroz razna vremenska razdoblja. Priča o kvartu upotpunjena je mnogim, po prvi put objavljenim fotografijama, koje čitateljima daju jasan pregled razvoja i širenja kvarta te njegove kasnije preobrazbe u suvremeni zagrebački kvart.

Uoči predstavljanja monografije u Paviljonu će se održati i program Pokretna knjižnica u Maksimiru. Posudionica knjiga zamišljena je po uzoru na program koji je prije 40 godina pokrenut u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Riječ je o jednodnevnoj akciji “posudi i vrati knjigu”. Posuđene knjige građani će moći vratiti u BookCrossing zonu koja je u Centru u Švarcovoj 18 pokrenuta prošle godine. Program posudionice knjiga počinje u 10 sati, dok je predstavljanje knjige u 11 sati. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni