Pokraj Sesveta uklonjeno 50 kubika glomaznog otpada

Pokraj Sesveta uklonjeno 50 kubika glomaznog otpada

Naslovna fotografija: Lovački vjesnik

Diljem Zagreba niču divlja odlagališta glomaznog otpada. Procjenjuje se da ih na zagrebačkom području ima nekoliko desetaka. Dvodenvnom ekološkom vikend akcijom u šumi pokraj Sesveta pronađeno je preko pedeset tisuća komada otpada. Otpad su uklonili članovi Lovačkog društva “Fazan” Belovar-Moravče. Akcija je provedena u suradnji s Gradom Zagrebom to jest Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo.

Među otpadom koji je izvučen iz šume bilo je svega i svačega, od bijele tehnike pa do olupina automobila. Otpad je prikupljen na površini od tri tisuće hektara, odnosno četiri lokacije: na području Adamovca, Blaguše, Glavnice i Moravča. Riječ je o 50 kubika otpada.

Teren s kojega su članovi lovačkog društva izvlačili otpad je prilično zahtjevan, a različite komade otpada su izvlačili pomoću alata, 15 traktora te su se koristili i motornom pilom.

Budući da se ova akcija provodi već desetu godinu zaredom, četrdesetak članova lovačkog društva pouzdalo se u dasadašnje iskustvo u prikupljanju otpada. Otpad su na kraju odvezli djelatnici Čistoće.

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni