Pokažimo palijativnim bolesnicima da nisu sami

Pokažimo palijativnim bolesnicima da nisu sami

Udruga La Verna će u subotu na Cvjetnom trgu održati akciju „Začin ljubavi“ čiji je cilj smanjenje izoliranosti osoba u palijativnoj skrbi koje su tijekom epidemioloških okolnosti dodatno isključene od društva.

Također, cilj akcije je informirati i senzibilizirati širu javnost o ulozi i važnosti volontera u palijativnoj skrbi, ali i volontiranju općenito. Stoga će udruga La Verna u sklopu akcije „Začin ljubavi“, obilježiti Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi. Akcija organizirana u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika bit će održana 10. listopada od 10 do 14 sati na Cvjetnom trgu.

Na štandovima će biti predstavljene aktivnosti Udruge, a građanima će biti ponuđeno i začinsko bilje iz razloga što se akcija „Začin ljubavi“ provodi pod sloganom „Volonteri su začin palijative, a palijativa je začin društva“, čime se želi istaknuti da upravo oni upotpunjuju palijativnu skrb dodajući dva najvažnija sastojka – toplinu i ljubav.

Građani se akciji mogu priključiti i online putem mežne stranice udruge ispunjavanjem online obrasca i uplatom u iznosu od minimalno 35 kuna. Nakon toga, volonteri će odnijeti začinsko bilje palijativnim bolesnicima koje donatori osobno poznaju ili jednom od bolesnika koje Udruga u svojim aktivnostima redovito obilazi.

„Svojim radom želimo doprinijeti razvoju sustava palijativne skrbi. Želimo da palijativni bolesnici ostvare dostojanstven život do kraja. Pridružite nam se na Cvjetnom trgu i pokažimo im da nisu sami.“ izjavila je predsjednica Udruge Blaženka Eror Matić.

Udrugu La Verna čine 28 volontera te iza sebe ima iše od 20 000 sati volontiranja, a može se pohvaliti i dobivenom nagradom Volonterski Oscar. (pr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni