Pojeftinjuje odvoz otpada, javni prijevoz, parkiranje, voda…

Pojeftinjuje odvoz otpada, javni prijevoz, parkiranje, voda…

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban danas su u zajedničkim proglasu podsjetili kako je u studenom na snagu stupio paket mjera kojima se snižavaju cijene javnog prijevoza, parkiranja i vodnih usluga te novi, za građane povoljniji, način prikupljanja i odvoza komunalnog otpada.

Navode kako su time ispunili najavu i obećanje da će u studenom krenuti obračun odvoza otpada prema zaduženom volumenu spremnika umjesto dosadašnjeg po četvornome metru stambene površine.

»Zahvaljujući dobrom poslovanju Zagrebačkog holdinga u prethodnom razdoblju te sinergiji i suglasju Grada i Holdinga, nastavljamo ispunjavati našu osnovnu zadaću, a to je kvalitetna javna usluga uz što nižu cijenu«.

U tom smislu donesen je pakt mjera kojima će se nastojati građanima olakšati svakodnevni život:

– Niži troškovi usluge prikupljanja i odvoza otpada po novom sustavu naplate po volumenu za skupine korisnika biti će u rasponu za 2 % do 77 %

– Cijene karata javnog prijevoza u pojedinim kategorijama snižavaju se za 17 % odnosno 20 %

– Cijene usluga opskrbe pitkom vodom (varijabilni dio za kućanstva) snižavaju se za 10 %

– Cijene usluga parkiranja u pojednimim kategorijama snižavaju se u rasponu od 10 % do 60 %

Bandić i Stojić deban navde kako se neće stati na ovome, nego će se »kontinuiranom revizijom poslovanja razmatrati nove mogućnosti korekcija cijena gradskih komunalnih usluga«.

Više na službenoj stranici Grada Zagreba. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni