Pojedi kod fratara i učini dobro djelo

Pojedi kod fratara i učini dobro djelo

Ispred Pučke kuhinje na zagrebačkom Svetom Duhu (Sveti Duh 33) u utorak je s radom započela Adventska kućica »Kod fratara«, koja je lani bila smještena na Zrinjevcu. Kupnjom obroka i ove se godine sufinancira obrok za potrebite.

Naručena hrana i piće preuzimat će se od 16 do 22 sata u dvorištu kuhinje, u koje će se moći doći osobnim vozilom.

U ponudi su samostanska sarma, domaće kobasice, ajvar, med, domaći likeri, kuhano vino, medenjaci i jedno vegetarijansko jelo. Kupnjom jednog obroka osigurat će se obrok za potrebite u Pučkoj kuhinji, prenosi IKA.

»Naš cilj je bio jasan od samoga početka, svojim sudjelovanjem u manifestaciji Advent u Zagrebu senziblizirali smo širu javnost za ljude u potrebi, socijalno ugrožene te sve one kojima je potrebna pomoć u osiguravanju vlastite egzistencije. Svojim prisustvom ponudili smo svim gostima, posjetiteljima, turistima i svim zainteresiranima tradicionalna jela iz samostanske kuhinje«, rekao je voditelj Pučke kuhinje fra Vladimir Vidović i dodao da je sav ostvaren prihod bio namijenjen djelovanju Pučke kuhinje na Svetom Duhu.

Prema njegovim riječima, donedavno su pripremali tristotinjak obroka koji se podijele svima onima koji taj dan dođu na ručak. No, broj korisnika tijekom epidemije i potresa u Zagrebu povećao se za više od 20 % pa im je sada potrebna pomoć. » Sada redovito pripremamo 400-tinjak toplih obroka dnevno«, istaknuo je Vidović.

Sve je otežala i situacija s koronavirusom i primjena rigoroznih epidemioloških mjera.

»Te vrlo rigorozne mjere traže od nas dodatan napor, pa i onaj finacijski. Hranu od ožujka dijelimo vani, ispred Pučke kuhinje jer zbog poštivanja mjera ne možemo omogućiti siguran boravak korisnicima u prostorima kuhinje. Stoga smo u ovim teškim i izazovnim vremenima odlučili učiniti dodatan napor kako bismo osigurali sredstava za naš rad«, pojašnjava Vidović, koji je pozvao da se u vrijeme došašća ne zaboravi na najmanje i najslabije, one koji su u potrebi. »Učinimo dobro djelo«, pozvao je fra Vladimir.

Donirati se može i na žiroračun:

CARITAS ŽUPE SV. ANTUNA PADOVANSKOGA;

Sveti Duh 33, Zagreb

Zagrebačka banka d.d., Zagreb

IBAN HR6323600001101567611

SWIFT ZABAHR2X

 

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni