Pojačan nadzor motorista i biciklista

Pojačan nadzor motorista i biciklista

Na području Policijske uprave zagrebačke (PUZ) danas, 19. srpnja, provest će se Akcija Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala. Provođenjem akcije želi se povećati razina sigurnosti u prometu, s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima motocikala, mopeda i bicikala.

U PUZ-u naglašavaju da će se posebna pozornost obratiti na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenje zaštitne kacige vozača i putnika, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanje prije stjecanja prava, upravljanje bez kategorije, neisticanje ili nepropisno isticanje registarskih pločica, tehničku neispravnost i ostalo.

Obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu, kao i sve češće sudjelovanje biciklista u prometnim nesrećama, posebna pozornost posvetit će se i prekršajima koje čine vozači bicikala, kao što su vožnja po nogostupu, nekorištenje biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru, nekorištenja ispravnih i propisanih uređaja i opreme, nekorištenja svjetala u prometu tijekom noći ili u uvjetima smanjene vidljivosti i ostalo.

Iz policije najavljuju da će pojačano sankcionirati vožnju i parkiranje po biciklističkim površinama drugih skupina vozila – kretanje motocikala po biciklističkim trakama i drugi prekršaji koji ugrožavaju promet biciklista. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni