Pojačan inspekcijski nadzor na tržnicama i štandovima

Pojačan inspekcijski nadzor na tržnicama i štandovima

(Foto: Tomislav Šklopan / TZGZ)

Inspektori Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore 26. i 27. veljače na štandovima i tržnicama, izvijestila je Porezna uprava na svojim mrežnim stranicama.

Prema toj obavijesti, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave provoditi će pojačane nadzore 26. i 27. veljače u suradnji s Carinskom upravom kod poreznih obveznika koji obavljaju djelatnost:

– trgovine na malo na štandovima i tržnicama,

– trgovina na malo mesom, voćem, povrćem, cvijećem, kruhom, pecivom i dr. i

– proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda.

Ovlašteni službenici Porezne uprave će samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, kroz organizirane zajedničke akcije, tijekom cijele 2016. godine obavljati nadzore primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom i nadzore pravodobnosti uplate poreza i doprinosa.

Iz Porezne pozivaju sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni