Pogodi lokaciju i osvoji nagradu

Pogodi lokaciju i osvoji nagradu

Poznato je da Zagrepčani vole svoj grad, a ono što im je najpoznatije u njemu nalazi se u ravnini očiju. Fotoaparat im sada otkriva i ono što ne primjećuju u svakodnevnoj žurbi. Idejni začetnici ovog načina predstavljanja Zagreba vjeruju da će njegovo ponovno “otkrivanje” biti zanimljivo ne samo za nove generacije, već i za domaće i strane posjetitelje

Zagrebački Automoto klub Maksimir pronašao je sasvim novi način propagiranja Zagreba i zagrebačkog turizma. Od danas (12. veljače) svakog tjedna objavljuje po dvije fotografije manje poznatih i poznatih zgrada, prolaza, skrivenih dvorišta, vrijednih fasada i ukrašenih krovova, a posjetitelji stranice www.amk-maksimir.hr trebat će na temelju ponekad i oskudnih detalja odgovoriti o čemu se radi i gdje je fotografija snimljena. Pred rješavačima će tako u slikama “prodefilirati” radovi brojnih arhitekata, umjetničkih majstora, dvorci, kurije, ladanjske kuće, ali i drvene klijeti u kojima ljudi i danas žive, iako su nadomak grada.

Kako su mnogi objekti slikani iz drugačijeg kuta i iz “žablje” perspektive, posjetitelji će trebati obratiti pozornost i na pojedinosti na krovovima i tavanima, jer će im to biti najbolji putokaz kako riješiti brojne zagonetke.

Poznato je da Zagrepčani vole svoj grad, a ono što im je najpoznatije u njemu nalazi se u ravnini očiju. Fotoaparat im sada otkriva i ono vrijedno što je u visini i što ne primjećuju u svakodnevnoj žurbi. Idejni začetnici ovog načina predstavljanja vjeruju da će ponovno “otkrivanje” grada biti zanimljivo ne samo za nove generacije, već i za domaće i strane posjetitelje, jer im se otvaraju novi sadržaji, koji se uglavnom ne nalaze u turističkim vodičima. Autor svih fotografija je Milan Ratkajec, a većina još nije nikad objavljena na taj način.

Građani koji uspješno i najbrže odgovore na pitanje – svaki puta njih petorica – biti će darovani od Automoto kluba Maksimir i ući će u knjigu promotora Zagrebačkog turizma. Fotografije će biti objavljivane do početka glavne turističke sezone 2015. godine. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni