Poetsko druženje i izložba u spomen na Vesnu Parun

Poetsko druženje i izložba u spomen na Vesnu Parun

Žena koralj, žena hrid naziv je izložbe i poetskog druženja kojega u povodu 100. obljetnice rođenja Vesne Parun u NSK

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u ponedjeljak 11. travnja 2022. godine organizira poetsko druženje uz izložbu Žena koralj, žena hrid u povodu 100. obljetnice rođenja velike hrvatske književnice Vesne Parun. Događanje započinje u 14 sati, a održat će se u predvorju NSK.

U prigodnome programu sudjelovat će novinar i autor knjige Posljednja volja Vesne Parun Denis Derk, akademska slikarica, grafičarka i dizajnerica Zdenka Pozaić te glumica Marija Sekelez, inače prijatelji i suradnici Vesne Parun. Oni će se prisjetiti svojih druženja s njom. U umjetničkome djelu programa Marija Sekelez govorit će i antologijske stihove velike pjesnikinje.

Izložbom o velikoj hrvatskoj poetesi, rođenoj 10. travnja 1922. godine na Zlarinu, Knjižnica će dati uvid u građu iz Grafičke zbirke, Zbirke rukopisa i starih knjiga, Zbirke muzikalija i audiomaterijala te općeg fonda Knjižnice – od njezinih rukopisa preko grafičkih mapa do glazbenih rukopisa nastalih na stihove Vesne Parun.

Na izložbi će biti zastupljene i fotografije Vesne Parun hrvatske fotografkinje Zlate Vucelić kao i mural Koralj vraćen moru. Mural su na poticaj NSK oslikale studentice Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu Nika Vrbica (autorica), Anđela Majica, Ena Antunović i Marta Dijak pod mentorstvom dekana Akademije red. prof. art. Tomislava Buntaka te likovne umjetnice i vanjske suradnice Akademije dr. art. Melinde Štefčić.

Izložba će se u predvorju Knjižnice moći pogledati do 23. travnja ove godine. Dolazak na prigodno poetsko druženje u ponedjeljak 11. travnja u 14 sati potrebno je najaviti na e-adresu marketing@nsk.hr. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni