Poduzetništvo kojem profit nije jedini cilj

Poduzetništvo kojem profit nije jedini cilj

Petričević je objasnio kako se kroz društveno poduzetništvo realiziraju poduzetnički poduhvati kojima profit nije jedini cilj, a prodajom proizvoda ili usluga financira se rad humanitarne, okolišne ili neke druge organizacije koja brine o marginaliziranim društvenim skupinama

U prostorima HUB-a Zagreb (društveno poduzetničkog centra) na Zrinjevcu u ponedjeljak je održan prvi dio radionice na temu društvenog poduzetništva. Interaktivno predavanje je držao Predavanje je držao Teo Petričević – izvršni direktor Autonomnog centra (ACT) iz Čakovca, ujedno i predsjednik Clustera za eko-društveni razvoj (CEDRA) i suosnivač nekoliko društvenih poduzeća te dobitnik prve hrvatske nagrade za socijalno/društveno poduzetništvo.  U radionicu se uključilo nešto manje od 30 sudionika, predstavnika udruga i državnih institucija

Petričević je objasnio kako se kroz društveno poduzetništvo realiziraju poduzetnički poduhvati kojima profit nije jedini cilj, a prodajom proizvoda ili usluga financira se rad humanitarne, okolišne ili neke druge organizacije koja brine o marginaliziranim društvenim skupinama. Ukazao je na razlike i  prednosti društvenog, odnosno socijalnog poduzetništva koje vodi ka jednom pravednijem društvu u odnosu na klasično poduzetništvo.

Prvog dana radionice razgovaralo se o poduzetništvu i teorijskom definiranju društvenog poduzuetništva, dok će sutra (utorak) biti riječi o društvenim promjenama, društveno poduzetničkim idejama koje će biti testirane, a govorit će se i o tome kakve osobine mora posjedovati društveni  poduzetnik.

Radionice organizira zagrebački ured Udruge Slap u sklopu projekta  Foruma socijalnog poduzetništva SEFOR2 financiranog od strane Unicredit fondacije.  (zg-mag)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni