Poduzetnik iz nužde

Poduzetnik iz nužde

U centru grada može se sresti gospodina sa slike koji sa svojim biciklom čeka na »postajama« da netko u njegov »Flašomat« ubaci bocu za koju se može dobit povratna naknada. Primjer je to kako u našoj svakodnevnici ljudi postaju »poduzetnici« iz nužde, jer treba poplaćati sve te račune i preživjeti mjesec.

Naš sugrađanin sa slike je tako došao na originalnu ideju da na svoj bicikl spoji prikolicu – kantu za prikupljanje boca. A njegovo jučerašnje pojavljivanje na Cvjetnom trgu bilo je jedan pravi »kontrast« poznatoj zagrebačkoj »špici«. S jedne strane »Horvatinčićev« shopping centar s luksuznom robom i skupocjenim satovima, namijenjen ljudima s viškom novca, a s druge starac sa svojom »Flašomatom«, koji kao da predstavlja jednu posve drugu Hrvatsku, u kojoj se tisuće svakodnevno bore za golo preživljavanje… Koja je od tih slika Hrvatske bliža realnosti, zapitali smo se… Što vi kažete?

“SKUPLJAM BOCE… za svaku Hvala!”

(B. J.)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t