Podržana inicijativa za ukidanje cestarine do Ivanić-Grada i Jastrebarskog

Podržana inicijativa za ukidanje cestarine do Ivanić-Grada i Jastrebarskog

S novim zakonom usklađene su i naknade za županijske vijećnike koje u ukupnom godišnjem neto iznosu ne smiju premašiti iznos od 16 tisuća kuna

Jednoglasnom odlukom članovi Županijske skupštine Zagrebačke županije danas su podržali inicijative građana Jastrebarskog i Ivanić-Grada te okolnih općina koji traže ukidanje plaćanja cestarina na dijelovima autoceste A1 i A3 te rješavanje problematike rasvjete čvora Jastrebarsko.

„Susreo sam se s predstavnicima obje inicijative građana i obećao da ćemo ovakav prijedlog uvrstiti na dnevni red Skupštine, a drago mi je da je prijedlog jednoglasno prihvaćen. Već sutra ćemo ga uputiti Hrvatskim autocestama i resornom ministarstvu i nadam se da će se ovog puta nepravda prema našim građanima koji svaki dan plaćaju autocestu na putu do svog radnog mjesta, fakulteta i bolnica ispraviti“, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Prihvaćene su također izmjene i dopune Statuta Zagrebačke županije radi usklađenja s novim Zakonom o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi prema kojem će u sljedećem sazivu Županijske skupštine umjesto dosadašnjeg 51 člana biti njih 47. S novim zakonom usklađene su i naknade za vijećnike koje u ukupnom godišnjem neto iznosu ne smiju premašiti iznos od 16 tisuća kuna. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni