Podjela građevinskog materijala za sanaciju objekata pogođenih potresom

Podjela građevinskog materijala za sanaciju objekata pogođenih potresom

Grad Zagreb je danas objavio poziv za preuzimanje građevinskog materijala za građane kojima je potrebna nužna pomoć sanacije oštećenja od potresa. Podjela započinje u subotu i bit će organizirana na pet punktova.

U Gradskoj upravi pojašnjavaju kako je ova mjera pomoći namijenjena prvenstveno vlasnicima onih stambenih objekata koji sa sanacijom manjih oštećenja mogu nastaviti normalno živjeti u svojim objektima. Materijal mogu dobiti stanovnici gradskih četvrti u kojima su zabilježene najveće štete od potresa – Donji grad, Gornji grad-Medveščak, Gornja Dubrava, Podsljeme i Sesvete, ali i ostalih četvrti pogođenih potresom.

Građani će prilikom preuzimanja manje količine građevinskog materijala za nužnu sanaciju svojih objekata trebati potpisati izjavu o preuzetoj količini građevinskog materijala te izjavu da nisu zaprimili odštetu od osiguravajućeg društva. Podjelu građevinskog materijala provodit će članovi vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora uz pomoć službenika Gradskog ureda za mjesnu samoupravu, a osnov podjele će biti podaci prikupljeni od Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Sektora za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti i stambenih objekata te podataka prikupljenih od članova vijeća gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora o objektima oštećenim u potresu u gradu Zagrebu.

Građani najpogođenijih gradskih četvrti građevinski materijal preuzimaju na dolje navedenim lokacijama. Građani iz gradskih četvrti koje nisu dolje navedene mogu se javiti u sjedište svoje gradske četvrti, gdje će se zahtjev razmotriti i proslijediti u Gradski ured za mjesnu samoupravu, te će nakon provedene procedure biti obavješteni o preuzimanju građevinskog materijala.

  • Gradska četvrt Sesvete – DVD Kučilovina
  • Gradska četvrt Donji grad – VII. I XVI. Gimnazija u Križanićevoj
  • Gradska četvrt Gornji grad – Medveščak i Gradska četvrt Črnomerec – parkiralište kod krematorija Mirogoj
  • Gradska četvrt Gornja Dubrava i Gradska četvrt Maksimir – Osnovna škola Granešina, uz sportsku dvoranu
  • Gradska četvrt Podsljeme – Osnovna škola Vidovec i Osnovna škola Markuševec

svaki dan od 10:00 do 18:00 sati

Podjela započinje u Gradskoj četvrti Sesvete u subotu 18. travnja 2020., a na ostalim lokacijama naredni tjedan. Točan termin objaviti će se pravovremeno po završetku postupka nabave.

Raspoloživ građevinski materijal:

– crijep (Kontinetal plus, Biber, Jupite i sljemenjaci s kopčom)
– drvena građa (jelove letve, štafle i daske duljine 4 metra)
– čavli za drvo (tri dimenzije)
– krovna folija (vodnonepropusna troslojna folija otporna na UV zračenje dim. 1,5 x 50m)
– mort za zidanje
– opeka (puna opeka i blok opeka u dvije dimenzije)

S obzirom da se radi o hitnoj sanaciji manjih oštećenja, iz Gradske uprave apeliraju na građane »da budu racionalni u svojim zahtjevima« te da traže samo onoliko materijala koliko je nužno za sanaciju najurgentnijih oštećenja, kako bi što više građana moglo iskoristiti ovu pomoć. (zg-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni