Podignuta “dorađena” optužnica protiv Bandića i suradnika

Podignuta “dorađena” optužnica protiv Bandića i suradnika

Podsjetimo, optužno vijeće je krajem ožujka vratilo USKOK-u na doradu optužnicu protiv Bandića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivice Lovrića i voditeljice Tržnica Zagreb Zdenke Palac

USKOK je podigao novu optužnicu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića njegova suradnika Ivice Lovrića i voditeljice Tržnica Zagreb Zdenke Palac, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

»Nakon što je optužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu vratilo optužnicu koju je USKOK 13. veljače 2015. podigao protiv gradonačelnika Zagreba i dvoje okrivljenika, USKOK je sukladno odluci suda proveo dodatne dokazne radnje i podigao optužnicu kojom se okrivljenicima stavlja na teret počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti«, priopćili su iz DORH-a.

Podsjetimo, optužno vijeće je krajem ožujka vratilo USKOK-u na doradu optužnicu protiv Bandića, pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivice Lovrića i voditeljice Tržnica Zagreb Zdenke Palac, koje se tereti za pogodovanje udruzi »U ime obitelji«, kojoj su navodno priskrbili nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna.

»Optužnicom se prvookrivljeniku M. B., gradonačelniku Grada Zagreba, stavlja na teret da je, nakon što je prihvatio zamolbu građanske inicijative `U ime obitelji´ za pomoć u vezi prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma Birajmo zastupnike imenom i prezimenom, 19. rujna  2014. donio Zaključak o pokroviteljstvu Grada Zagreba vezano uz navedene aktivnosti građanske inicijative u razdoblju od 21. rujna do 5. listopada 2014., a kojim pokroviteljstvom nije bila obuhvaćena i financijska potpora. Potom je prvookrivljeni M. B., protivno navedenom Zaključku, od drugookrivljenog  I. L., pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, zatražio da za potrebe građanske inicijative ‘U ime obitelji’ na račun Grada Zagreba organizira tiskanje letaka i plakata za područje cijele Republike Hrvatske, njihovu isporuku te snimanje i emitiranje radijskih spotova«, stajalo je u prvoj verziji optužnice USKOK-a.

Gostujući u emisiji Radio Sljemena Zagrebi po Zagrebu, gradonačelnik MilanBandić rekao je da se tu ne radi o novoj optužnici, već o onoj koja je već podignuta i još traje, ali je vraćena na doradu. »Moji su odvjetnici to dobro odradili na prvom ročištu i ja, što se toga tiče, mirno spavam. I što se svega ostaloga tiče mirno spavam«, konstatirao je Bandić (I. C. / B. J)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni