Počinju Hrvatske svjetske igre

Počinju Hrvatske svjetske igre

Riječ je o višesportskom natjecanju amatera u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa, koje se održavaju svake četiri godine. Ovo su treće po redu igre, a sportaši će nastupiti u 16 momčadskih i pojedinačnih sportova.

Oko 750 sportaša hrvatskog podrijetla iz cijeloga svijeta i preko 2 000 ostalih sudionika nastupiti će na Hrvatskim svjetskim igrama u Zagrebu. Riječ je o višesportskom natjecanju amatera u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa, koje se održavaju svake četiri godine. Ovo su treće po redu igre, a sportaši će nastupiti u 16 momčadskih i pojedinačnih sportova. Natjecanja po sportovima započinju sutra, a Igre će trajati do 26. srpnja.

„Cilj nam je da Igre postanu profesionalna sportska manifestacija, koja će okupljati pripadnike naše dijaspore i spajati ih kroz sportska druženja s maticom“, rekao je Željko Batarilo, ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara.

Program otvaranja Igara započeti će večeras u 21 sati na Trgu bana Josipa Jelačića mimohodom svih sportaša, a očekuje se i nastup ansambla Lado, Ane Rucner i Marka Perkovića Thompsona.

U Zagreb će doći i 100-njak pjesnika hrvatskog podrijetla iz cijeloga svijeta, koji će u Zagrebu održati smotru lirike.

(zg-magazin)