Počinju 40. dani satire Fadila Hadžića

Počinju 40. dani satire Fadila Hadžića

Najveći domaći i regionalni festival specijaliziranog teatra Dani satire Fadila Hadžića ove godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh započinje 3. lipnja 2016. u 20 sati  gostovanjem predstave Slovenskog narodnog gledališča drama Maribor Zauvijek mladi Erika Gedeona u režiji Sandyja Lopičića.

Dani satire će se održati od 3. do 19. lipnja, a očekuje se preko 300 izvođača i sudionika.

Riječ je o jedinstvenom festivalu u regiji koji u prvi plan postavlja najzanimljivija satirična ostvarenja koja su se dogodila u Hrvatskoj i regiji u protekloj kazališnoj sezoni. Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci, ovogodišnja izbornica Željka Udovičić Pleština, dramaturginja, odabrala je program za jubilarno 40. izdanje festivala. Od ukupno pedeset devet prijavljenih predstava odabrano je četrnaest naslova, od čega trinaest u službenoj konkurenciji, a jedan izvan konkurencije.

U sklopu Festivala održat će se večernje druženje s kultnim bosanskohercegovačkim piscem scenarija i drama, književnikom, pjesnikom i novinarom Abdulahom Sidranom pod nazivom “Večer sa Sidranom”.

Ovogodišnji Dani satire predstavljaju najnovije produkcije velikih regionalnih institucija, inovativne i hrabre umjetnike koji u svojim predstavama propituju ključne teme aktualnog društvenog trenutka. Nit koja povezuje ova upečatljiva kazališna ostvarenja tematsko je referiranje na politička zbivanja. Sve to prelama se kroz oštru, ponekad političku oštricu ili širu komediografsku prizmu.

Na ovogodišnjim Danima satire Fadila Hadžića publika će imati priliku pogledati neke od najhrabrijim političkih satira koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću.

Bogatstvom svog programa, izlaganjem najrazličitijih pristupa kazalištu, jubilarni 40. dani satire Fadila Hadžića održavaju kontinuitet jednog od najznačajnijih zagrebačkih i hrvatskih kazališnih festivala.

Više o 40. danima satire Fadila Hadžića

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni