Počinje sedmi Zagrebački vremeplov

Počinje sedmi Zagrebački vremeplov

Kraljevi ulice će svečano otvoriti Promenadne koncerte koji se već 15. godinu održavaju subotama od 11 do 13 sati na pozornici Glazbenog paviljona na Zrinjevcu. Nedjeljama, u periodu od 10.30 do 12.30, u parku Maksimir na Maloj pozornici, održavat će se Promenadni koncerti u Maksimiru u izvođenju Ansambla salonske glazbe Strauss

Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir od ovog vikenda pa sve do 5. listopada, opet će biti mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 7. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba „Zagrebački vremeplov“. Ova manifestacija objedinjuje čak deset događanja, koje svako na svoj način pokazuje zagrebačku prošlost i običaje.

Subotama, pak, od 17 do 20 sati Gornji grad u prošlosti oživljavaju kostimirani likovi iz zagrebačke povijesti, kao što su Marija Jurić Zagorka, gradski stražar, kolporter i mnogi drugi

Tako, već u petak, 25. travnja, od 8 do 13 sati kod spomenika Kumici, možete susresti Kumice s Dolca koje će svaki petak i subotu, odjevene u narodne nošnje prodavati sezonsko voće, povrće, „grincek“… oživljavajući sjećanje na tisuće žena – kumica, koje su kroz stoljeća hranile Zagrepčane.

kumice_s_dolca_backgroundU subotu, 26. travnja, Kraljevi ulice će svečano otvoriti Promenadne koncerte koji se već 15. godinu održavaju subotama od 11 do 13 sati na pozornici Glazbenog paviljona na Zrinjevcu. Nedjeljama, u vremenu od 10.30 do 12.30, u parku Maksimir na Maloj pozornici, održavat će se Promenadni koncerti u Maksimiru u izvođenju Ansambla salonske glazbe Strauss.

Samo srce grada, od Kaptola preko Dolca i Tkalčićeve ulice do Trga bana Josipa Jelačića pretvorit će se u Folklornu scenu. Naime, svake subote od 10 do 12 sati te nedjelje od 11 do 13 sati, članovi folklornih društava pjesmom i plesom dočaravat će običaje zagrebačke okolice i darivati posjetitelje tradicionalnim slasticama ili domaćim voćem.

Nastupi uličnih svirača i zabavljača

Gornjogradske glazbene vedute održavat će se vikendima u prijepodnevnim satima, točnije od 10 do 12 sati, kada ćete po starim ulicama i trgovima Gornjega grada moći uživati u zvucima starogradskih i ljubavnih pjesama uličnih svirača. Subotama, pak, od 17 do 20 sati Gornji grad u prošlosti oživljavaju kostimirani likovi iz zagrebačke povijesti, kao što su Marija Jurić Zagorka, gradski stražar, kolporter i mnogi drugi.

Ovu subotu počinje i Smjena straže Počasne satnije Kravat pukovnije, koja će se moći vidjeti svake subote i nedjelje te za Dan grada Zagreba i Dan kravate, s početkom točno u podne na Markovu trgu.

Od sredine svibnja, četvrtkom, petkom i subotom Tkalčićeva ulica ponijet će naziv ulice dobre zabave i glazbe jer tada počinje Tkalčijana – nastupi uličnih svirača i zabavljača, a od kraja lipnja, petkom će se održavati Plesne večeri na Zrinjevcu. Legendarni Puhački orkestar Zagrebačkog električnog tramvaja izvodit će od lipnja nedjeljom za Vas valcere, koračnice, šlagere i budnice u Glazbenom paviljonu parka Zrinjevac.

Kompletan program dostupan je putem brošura u Turističkim informativnim centrima, kao i na samim mjestima događanja te na: http://www.zagreb-touristinfo.hr/?id=340&l=h i na facebook stranici Zagrebački vremeplov.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta programi se otkazuju. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni