Počinje trodnevni Pedalafest

Počinje trodnevni Pedalafest

(Foto: Sindikat biciklista)

Festival kulture urbanog bicikliranja – Pedalafest počinje danas, 23. lipnja i održava se do 25. lipnja u Centru mladih Ribnjak i Art Parku u Zagrebu. Organizator Festivala je Sindikata biciklista. Ulaz na sva događanja je besplatan, a pozivaju se organizacije civilnog društva, stručnjaci i znanstvenici, zdravstveni radnici, predstavnici lokalne i nacionalne vlasti te ostali zainteresirani građani, građanke, biciklistički entuzijasti i turisti.

Posjetitelji Festivala mogu ostvariti popust na prijevoz vlakovima od 40 %, a prijevoz bicikala je besplatan. Popust na kartu se može koristiti od 23. do 25. lipnja 2022. iz cijele Hrvatske i Slovenije do Zagreba i natrag, za putovanja duža od 25 km. Povratnu prijevoznu kartu potrebno je na poleđini ovjeriti pečatom Sindikata biciklista na informacijskom pultu festivala.

Otvorenje festivala održat će se u Art Parku, u Parku Ribnjak, s početkom u 21 sat, a uveličat će ga ravnateljica Centra mladih Ribnjak, gđa. Pavlica Bajsić, veleposlanik kraljevine Danske, nj.e. Ole Frijs-Madsen i zamjenik gradonačelnika Zagreba, gdin Luka Korlaet. Potom se održava Ciklokino, kino u kojem je struja potrebna za prikazivanje filma proizvedena okretanjem pedala na stacionarnim biciklima. Prikazat će se danski film The Human Scale (2013., 83 min) danskog redatelja Andreasa Dalsgaarda.

Radionica o sigurnosti biciklističkog prometa

U petak 24.6. u 10 sati održat će se panel i radionica o sigurnosti biciklističkog prometa, na kojem će sudjelovati predstavnici Sindikata biciklista, Fakulteta prometnih znanosti i Sveučilišta Sjever te Službe prometne policije, MUP RH.

Tijekom sva tri dana festivala moći će se, uz pomoć virtualne stvarnosti, biciklirati kroz Kopenhagen, uz podršku Cycling Embassy of Denmark i Veleposlanstva kraljevine Danske.

Kulminacija festivala je u petak 24.6. u 18 sati kada započinje biciklistička vožnja Zagrebom pod nazivom Kritična masa za grad bez gasa. Okupljanje je od 17:40 ispred muzeja Mimara, a završetak vožnje oko 19 sati u parku Ribnjak, gdje će biti druženje u Art Parku uz DJ Zaka.

Svi sadržaji na festivalu su besplatni, a program je djelomično sufinanciran od strane Ureda za kulturu Grada Zagreba i od Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni