Počinje Tour of Croatia, svjetska biciklistička utrka dugačka 900 kilometara

Počinje Tour of Croatia, svjetska biciklistička utrka dugačka 900 kilometara

Svjetska biciklistička elita starta u Makarskoj, a kroz zadnji cilj proći će u metropoli

Biciklistička sezona u Hrvatskoj započinje u velikom stilu – danas počinje svjetska profesionalna biciklistička utrka Tour of Croatia koja će se voziti u idućih pet u pet etapa diljem Hrvatske ukupne dužine 900 kilometara. U natjecanju sudjeluje 149 biciklista, u 19 vrhunskih profesionalnih ekipa, od kojih 8 World Tour ekipa i 1 hrvatska. O koliko se značajnom događaju radi svjedoči podatak i da će događanje uz hrvatsku nacionalnu televiziju prenositi i Eurosport, koji se emitira u više od 54 zemalja, ali i druge inozemne medijske kuće, a treba napomenuti da je ova utrka tek stepenicu niže rangirana od najjačih biciklističkih utrka kao što su Tour de France ili Giro d’Italia. Inače, radi se o prvom izdanju utrke Tour of Croatia.

Svjetska biciklistička elita starta u Makarskoj, a kroz zadnji cilj proći će u metropoli. Biciklisti će proći duž Dalmacije, Kvarnera, Istre i kroz unutrašnjost Hrvatske, a kako će biti i i dobro medijski popraćena, poslužit će i kao dobra turistička promidžba naše zemlje. Stoga nije slučajno da je jedan od njezinih sponzora i Hrvatska turistička zajednica.

Domaći gledatelji utrku će svakodnevno u izravnom prijenosu moći pratiti na Dugom programu Hrvatske Radiotelevizije, a imaju mogućnost praćenja utrke i uživo na lokacijama uz rute kojima prolazi utrka.

Hrvatske boje branit će natjecatelji Merdiana Kamen Teama:

Emanuel KIŠERLOVSKI (CRO)

Enea CAMBIANICA (SUI)

Simone CAMPAGNARO (ITA)

Mateo FRANKOVIĆ (CRO)

Bruno MALTAR (CRO)

Cristiano MONGUZZI (ITA)

Uroš REPŠE (SLO)

Endi ŠIROL (CRO)

Hrtvatski biciklisti nastupaju još u dva tima:

Adria Mobil

Radoslav Rogina

Josip Rumac

Felbermayr Simplon Wels

Matija Kvasina

Redoslijed etapa:

1. Makarska – Split (160 km)

2. Šibenik – Zadar (180 km)

3. NP Plitvice – Učka (228 km)

4. Pula – Umag (152 km)

5. Varaždin – Zagreb (118 km)

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni