Počinje Tour of Croatia 2016.

Počinje Tour of Croatia 2016.

Prava poslastica za sve ljubitelje biciklizma – po drugi put u Hrvatsku stiže svjetska profesionalna biciklistička utrka Tour of Croatia: 6 etapa u 6 dana  jednako 1200 km.

Na ovogodišnjem izdanju utrke Tour of Croatia nastupit će 161 natjecatelj. Natjecatelji su okupljeni u 21 biciklistički tim. Od 19. do 24. travnja biciklisti će proći kroz 12 županija i 12 gradova.Osim nacionlane televizije, ovo šestodnevno profesionalno bicikliranje popratit će i Eurosport, a TV prijenos će emitirati i brojne televizijske postaje s čak 6 kontinenata – u Europi, Sjevernoj i Južnoj Americi, Aziji, Africi i Australiji –  od kojih će neke Tour prenositi i uživo.

Sudionici velikog bicikliranja po Hrvatskoj, stigli su u Osijek, u ponedjeljak, 18. travanja. Odradili su pripremne treninge, bicikli su pregledani i servisirani i sve je spremno za utrku.

Svjetska biciklistička elita starta u Osijeku, a kroz završni cilj proći će u Zagrebu. Za sjeverozapadnu Istru i Umag posebno je važan datum 23. travnja kada se vozi 5. etapa utrke od Poreča do Umaga.Tako će Umag, Novigrad, Brtonigla i Buje svim sudionicima još jednom moći potvrditi status sjeverozapadne Istre kao idealne destinacije za bicikliste.

Pregled etapa:

  1. Osijek – Varaždin (259 km)
  2. NP Plitvice – Split (249 km)
  3. Makarska – Šibenik (193 km)
  4. Crikvenica – Učka (156 km)
  5. Poreč– Umag (40,3 km)
  6. Sveti Martin na Muri – Zagreb (160 km)

Prvi Tour of Croatia održan je 2015. godine. Utrka je trajala 5 dana, a ukupni pobjednik od 160 natjecatelja bio je Maciej Paterski. Uz natjecateljsku karakter, Tour of Croatia je i jedinstveni turistički proizvod u Hrvatskoj jer donosi brojne koristi za promociju gradova, nacionalnih parkova i regija kroz koje prolazi.

Organizator utrke je agencija Top Sport Events, koju predstavljaju Vladimir Miholjević, sportski i tehnički direktor te Ivan Črnjarić, event i marketing direktor utrke.

Podsjetimo još i to da je biciklistička utrka Tour of Croatia tek jednu stepenicu niže rangirana od Tour de Francea ili Giro d’Italia.

Za više informacija posjetite službene stranice: Tour of Croatia

(Zg magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni