Počinje skijaška sezona na Sljemenu

Počinje skijaška sezona na Sljemenu

Besplatnim noćnim skijanjem na Crvenom spustu u utorak 20. prosinca započinje skijaška sezona 2016., najavljeno je u ponedjeljak 19. prosinca na konferencije za novinare u Gradskoj upravi.

Kako je naglasio rukovoditelj skijališta Sljeme Igor Žiljak, za skijanje je pripremljen Crveni spust na kojem je napravljeno 60 do 70 cm snijega i staza će u potpunosti biti spremna i za Snježnu kraljicu 3. odnosno 5. siječnja. “Ostale staze su u procesu zasnježenja i nadam se da ćemo u neko skorije vrijeme ako nam dopuste vremenske prilike otvoriti i njih”, rekao je rukovoditelj Žiljak.

Staza je otvorena svakim danom od 9.00 do 16.00 sati te utorkom i četvrtkom i noćno skijanje od 19.00 do 22.00 sata.
Detaljnije o radnom vremenu i cijenama karata možete pročitajte ovdje.

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve sugrađane i zaljubljenike u skijanje da dođu i u što većem broju uživaju u snježnim radostima na našem Sljemenu.

Svi oni koji ne mogu doći na Sljeme, moći će 4. siječnja u snježnim radostima uživati u samom centru grada. Naime, ove se godine u terminu Snježne Kraljice obilježava 50. obljetnice Svjetskog kupa pa je ideja da se 4. siječnja  2017. od Kaptola do Manduševca napravi staza sa snijegom koja bi nakon obilježavanja te manifestacije ostala građanima na korištenje te djeci kako bi prve korake na skijama mogli napraviti u samom centru grada.

Na kraju tiskovne konferencije gradonačelnik Bandić osvrnuo se i na jedan od prioriteta Grada pa je tako rekao da se već idućeg tjedna ili najkasnije odmah iza Nove godine počinje s prvom od četiri faze projekta Sljemenske žičare.

“Prva faza obuhvaća rekonstrukciju pruge Mihaljevac – Dolje, slijedi druga faza i rušenje postojeće žičare krajem siječnja 2017. te na kraju treća i četvrta faza koje podrazumijevaju žičaru od Dolja do Vidikovca”, objasnio je gradonačelnik te istaknuo kako bi ova priča, koja je po mjeri i očekivanjima Zagrepčana, trebala biti gotova do polovice 2018. godine.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni