Počinje skijališna sezona na Sljemenu

Počinje skijališna sezona na Sljemenu

Što se tiče sanjkanja bit će otvoren dio Činovničke livade na kojem je dozvoljeno sanjkanje – od Kapelice Kraljice Hrvata prema Činovničkoj livadi

Skijalište Sljeme je od danas ujutro, na dan kada je trebala biti otvorena Snježna kraljica, otvoreno za rekreativne skijaše. Za rekereativno skijanje bit će otvoren Crveni spust i Trosjedežnica i to svaki dan od 09:00 do 16:00 sati. Ostale staze su zatvorene i u tijeku je zasnježivanje, a potkraj tjedna bit će pripremljena i Činovnička livada.

Svakog utorka i četvrtka na rasporedu je i noćno skijanje i to u vremenu od 19:00 do 22:00 sata. Noćno skijanje će u utorak 5. siječnja tradicionalno biti besplatno u povodu otvorenja skijališne sezone.

Cijena dnevne skijaške karte za odrasle radnim danom iznosi 70 kuna, dok je za djecu do 15 godina cijena 40 kuna. Subotom i nedjeljom cijena karte iznosi 100 kuna za odrasle, dok je za djecu do 15 godina cijena 50 kuna.

Što se tiče sanjkanja bit će otvoren dio Činovničke livade na kojem je dozvoljeno sanjkanje – od Kapelice Kraljice Hrvata prema Činovničkoj livadi. Sanjkanje se naplaćuje, ali za vrijeme noćnog skijanja nije sigurno, niti dozvoljeno.

Napomenimo da Skijalište Sljeme ne iznajmljuje opremu za skijanje, kao i da škole skijanja nisu u nadležnosti Skijališta.

Detaljan cjenik skijališta Sljeme može se pronaći na ovoj poveznici (pdf).

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandi je izrazio žaljenje zbog otkazivanja skijaške utrke Snježna kraljica. No dodao je kako ta odluka ide na »dušu onih koji su je donijeli«. Dodao je kako je Sljeme uređeno radi Zagrepčana i za njih. »To je bila ideja vodilja i vizija. Snježna kraljica je svjetska utrka koja pronosi svijetom ime našega grada i koja bi se ove godine odlično nadovezala na najbolji europski advent«, zaključio je gradonačelnik koji je pozvao Zagrepčne i naše goste da dođu na Sljeme i uživaju u zimskim radostima. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni