Počinje prvi međunarodni dječji festival “Čarobna frula”

Počinje prvi međunarodni dječji festival “Čarobna frula”

Festival ima i humanitarni karakter – akcijom »Čarobna škrinjica božićnih želja« nastojat će se prikupiti namirnice ili darovne kartice trgovačkih lanaca te pokoji slatkiš za 18 obitelji slabijeg imovinskog statusa

Centar za kulturu i informacije Maksimir i Udruga Dječji zbor Kikići organiziraju međunarodni dječji festival Čarobna frula koji će se od 3. do 5. prosinca održati u dvorani Centra. Na festivalu će nastupiti ukupno 85 solista u dobi od 4 do 14 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Srbije. Izvedbe malih solista, koji izvode originalne autorske dječje pjesme prilagođene svom uzrastu, pratit će zborovi Kikići, Medenjaci i Genijalci. Natjecatelje će ocjenjivati stručni žiri, a svakoj od ukupno pet kategorija bit će dodijeljena prva, druga i treća nagrada.

Festival ima i humanitarni karakter, a volonteri Udruge Zagrebački humanitarci tijekom sva četiri polufinala i finala prikupljati će donacije. Riječ je o akciji Čarobna škrinjica božićnih želja kojoj je cilj prikupiti namirnice ili darovne kartice trgovačkih lanaca, te pokoji slatkiš za 18 obitelji slabijeg imovinskog statusa.

Dječji festival dio je manifestacije Festival glazbe Zagreb 2015., koja traje od 20. studenoga do 12. prosinca. U sklopu te manifestacije do sada je održan Festival tamburaških orkestara Dr. Josip Andrić te Festival pjevačkih zborova. U gotovo mjesec dana glazbe nastupiti će više od 1.000 glazbenika iz Hrvatske i inozemstva, a ulaz na sve koncerte je besplatan.

 RASPORED KONCERATA:

MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL
ČAROBNA FRULA
3.12. u 19:00 sati
Centar za kulturu Maksimir

MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL
ČAROBNA FRULA
4.12. u 19:00 sati
Centar za kulturu Maksimir

MEĐUNARODNI DJEČJI FESTIVAL
ČAROBNA FRULA
5.12. u 12:00, 16:00 i 19:30 sati
Centar za kulturu Maksimir

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni