Počinje otvoreno državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji

Počinje otvoreno državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji

(Foto: Srđan Vrančić, kup Hrvatske 2017.)

Na Rabu danas započinje 4. Mares Under Water Photo Marathon Cupu, zapravo otvoreno državno prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji koje će trajati do nedjelja 23. rujna. Organizatori podsjećaju da je ove godine u Puntu na otoku Krku održan 3. Mares UWPM Cup, a zbog iznimnog zanimanja natjecatelja, uz pomoć Turističke zajednice Rab i Ronilačkpog centra Kron, RK “Roniti se mora” pripremljeno je i drugo ovogodišnje natjecanje. Održat će se u dvije kategorije: DSLR (digitalni refleksni fotografski aparati) i kompakt (digitalni kompaktni fotografski aparati), a zadane su tri teme: Fotografija podmorskog ambijenta sa ili bez modela (Wide Angle), Fotografija ribe i Makro fotografija.

Za sada je prijavljeno 55 natjecatelja iz sedam zemalja (Italija, Mađarska, Slovenija, BiH, Srbija, Portugal i Hrvatska). Zone ronjenja i natjecanja još nisu definirane, ali nalazit će se u akvatoriju Otoka Raba, koji ima lokacije koje spadaju u top zarone na Jadranu.

(Foto: Grega Verc / Prvenstvo Hrvatske 2017.)

Mares UWPM prvenstveno je zamišljen kao online natjecanje u podvodnoj fotografiji i zauzima jedno od vodećih mjesto za tu vrstu natjecanja u svijetu. Live natjecanja UWPM održavaju se tek četvrti puta, a već postoji veliko zanimanje kako natjecatelja tako i potencijalnih domaćina budućih Maratona. Ronjenje s bocama oblik je turizma koji traje cijelu godinu, a podmorske fotografije najbolja promidžba Jadrana.

(Foto: Rui Bernardo / Maraton Punat 2018.)

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni