Počinje obnova Radićeve

Počinje obnova Radićeve

Ukupna procijenjena vrijednost svih radova iznosi 8, 5 milijuna kuna, a predviđeno trajanje radova je šest do sedam mjeseci

U četvrtak, 10. ožujka započinju radovi na obnovi Radićeve ulice koji će trajati oko sedam mjeseci. Radovi će obuhvatiti izgradnju novog javnog kanala, vodoopskrbnog cjevovoda i plinovoda sa svim kućnim priključcima, zamjenu kompletne elektronaponske mrežu sa svim priključcima i održavanje elektroničke komunikacijske mreže te postavljanje kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom. Uz to, kocke kolnika će biti ponovno presložene, a zamijenit će i dosadašnji asfalt nogostupa. U sklopu radova bit će obnovljena i javna rasvjeta. Prediviđeni radovi se izvode u skladu s građevinskim dozvolama Svi podaci o dozvolama i izvođačima bit će istaknuti na gradilišnim pločama.

Kako doznajemo iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, ovako bi trebao izgledati početak i tijek radova na obnovi Radićeve:

10.3. – 25.3. – polaganje privremenog vodovoda, ispiranje, analiza vode i stavljanje u funkciju privremenih priključaka da bi se osigurala nesmetana opskrba vodom za vrijeme odvijanja radova.

– do 29.3. – promet po ulici odvijat će se nesmetano, a sve terase moraju biti uklonjene od Trga bana J.Jelačića 3 do Radićeve 44.

– od 29.3. – Autobusna linija skraćuje se do Ilirskog trga, ukida se promet vozilima po Radićevoj ulici za sva vozila osim vozila gradilišta.

29.3. – 31.3. – uređenje gradilišta, kontejneri, ograda, priprema za isključenje plinovoda i uklanjanje kocki s kolnika po dionicama – 1 dionica cca 60 m.

1.4. – obustava plina od Trga bana J. Jelačića do Radićeve 9. Početak radova na kanalizaciji, (iskopi, uklanjanje kanalizacije i vodovoda, izgradnja nove kanalizacije, priključaka ..)

10./15.4. – obustava plina od Radićeve 9 do Krvavog mosta. Plin će se isključivati kako budu napredovali radovi na kanalizaciji. (oko 25.4. obustava od Krvavog mosta prema Kamenitim vratima u još dvije dionice).

Dinamika radova i rok izvedbe

Kanalizacija će raditi u dionicama od cca 60 m tijekom desetak dana, od Trga prema Kamenitim vratima Prije svake nove dionice uklanja se kocka s kolnika. Kada se radovi na kanalizaciji približe Krvavom mostu, započinju radovi na polaganju vodoopskrbnog cjevovoda.

Za vrijeme izvođenja radova u kolniku, pješaci će se nesmetano kretati po nogostupima, do približno 1. svibnja 016. (sjeverno od Krvavog mosta i nešto duže). Nakon izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda započinju radovi na kućnim priključcima, slijedi plinovod s kućnim priključcima, radovi na oborinskoj odvodnji, HEP i T-HT.

Kada započnu radovi na kućnim priključcima, uklanjat će se asfalt s nogostupa, postepeno kako se radovi budu pomicali prema sjeveru. U cesti će se raditi oborinska odvodnja, slivnici i kolnička konstukcija, a kretanje pješaka preusmjeravat će se prema mogućnostima s nogostupa na kolnik i obrnuto.

Ukupna procijenjena vrijednost svih radova iznosi 8, 5 milijuna kuna, a predviđeno trajanje radova je šest do sedam mjeseci.

Što se tiče pristupa kućama, odnosno stanovima i/ili poslovnim prostorima, u svakom trenutku svim stanarima bit će omogućen pristup njihovom objektu. Najteži pristup očekuje se od polovice svibnja do kraja lipnja kada će se objektima pristupati preko provizorija. Stanari i korisnici poslovnih prostora koji imaju dozvolu za ulazak vozilima u Radićevu ulicu i parkiranje u dvorištima i nemaju parkirnu kartu za područje Gornjeg grada, dobit će parkirne karte za parkiranje u zoni Gornjeg grada.

Kako ne bi došlo do neželjenih povreda, potreban je oprez svih građana prilikom kretanja u zoni radova zbog brojnih vozila gradilišta, iskopa i raznih prepreka na koje ćemo u sljedećim mjesecima nailaziti u Radićevoj ulici.

Melita Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni