Počinje manifestacija “Hrvatsko nacionalno blago” na EU trgu u Zagrebu

Počinje manifestacija “Hrvatsko nacionalno blago” na EU trgu u Zagrebu

U organizaciji Visia Croatice i Kuće hrvatskih proizvoda od 4. lipnja do 4. srpnja na Europskom trgu u Zagrebu održat će se manifestacija „Hrvatsko nacionalno blago“.

Kroz mjesec dana će se na zagrebačkom Europskom trgu predstaviti brojni proizvođači i izlagači te Zagrepčanima i njihovim gostima pokazat i ponuditi najbolje što Hrvatska ima.

Riječ je o predstavljanju iznimno vrijednih različitosti izvorno hrvatskoga prirodnog, kulturno povijesnog, znanstvenog, sportskog i gospodarskog blaga. Svaki tjedan će se turistima, gostima i igrađanima Zagrebapredstavljati županije iz pojedinog područja. U posebno dizajniranim prezentacijskim paviljonima objedinit će se tradiciju, sport, resurse i prilike, brojne uspješne domaće brendove, male i srednje proizvođače, inovatore i vizionare. Uz prezentacijske paviljone, posebno mjesto zauzima „Kuća hrvatskih proizvoda“ u kojoj će se moći kupiti proizvodi različitih domaćih proizvođača.

Uz manifestaciju koja se održava na otvorenom, paralelno će se održavati panel diskusije u Europskom domu. Svakog radnog dana od 10 do 12 sati održavat će se diskusije u kojima će kroz različite teme renomirani proizvođači, stručnjaci, znanstvenici, političari, ministri, predstavnici županija i gradova te novinari pokušati iznjedriti rješenja za što bolje umrežavanje domaćih proizvođača, a samim tim i bolji plasman kvalitetnih hrvatskih proizvoda.

Manifestacijia se odvija uz pokroviteljstvo Predsjednice Republike Hrvatske, predsjednika Hrvatskog sabora, Grada Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni