Počinje kvartovska „prašiona“

Počinje kvartovska „prašiona“

Na otvorenu scenu nakon Perli stiže bend Razlika koji je u Centru “Vinko Bek” osnovan prije pet godina. Band je poseban jer su tri od pet članova osobe s oštećenjem vida, ali to im ne predstavlja nikakvu prepreku jer, kako kažu, za glazbu i dobru energiju na pozornici nije potreban vid

Črni pes, Perle, Razlika i Altra prvi su demo bendovi koji će nastupiti na manifestaciji KvARTura – KvARTovski demo bendovi 2014., koja počinje ove subote u 19 sati na Prisavlju kod Boćarskog doma. U sklopu prvog koncerta, uz bendove Centra za kulturu Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, gostuju i tri benda drugih centara za kulturu koji zajednički realiziraju ovogodišnji projekt. Posjetitelji će tako imat prilike čuti i : Red boom bang (Ribnjak), TarzanPanter (Trešnjevka) i Post-Coital Silence (Maksimir).

“Neka živi KvaARTura i bude prisutna svake godine! Ništa spektakularno ne treba očekivati, već uživati i iskoristiti trenutak koji čini naš život te nas zajedno povezuje i isprepliće”, poručila je Kristijana Čerti Blagus, vodeći vokal i autorica tekstova benda Črni pes koji će svojom “himnom” otvoriti ovogodišnju KvARTuru. Autorske pjesme – I nema veze, Mutna Vremena i Svijet se okreće, izvest će bend Perle koji postoji još od 1997. godine, a nakon niza godina koje su proveli u mirovanju, no i pjevanju u klapama, ove godine planiraju izdati i svoj prvi album.

Na otvorenu scenu nakon Perli stiže bend Razlika koji je u Centru “Vinko Bek” osnovan prije pet godina. Band je poseban jer su tri od pet članova osobe s oštećenjem vida, ali to im ne predstavlja nikakvu prepreku jer, kako kažu, za glazbu i dobru energiju na pozornici nije potreban vid. Formulu žestokih gitara i, kako kažu, upečatljivih tekstova spojenih s vrhunskim ženskim vokalom publici kod Boćarskog doma ponudit će i bend Altra koji i zatvara prvi od ukupno četiri koncerata koji će se održati u sklopu ove manifestacije.

Više informacija na:

https://zg-magazin.com.hr/odabrani-naj-kvartovski-demo-bendovi/

(ZG-magazin)