Počinje jubilarni Cest is d’best

Počinje jubilarni Cest is d’best

Na poziv direktora Festivala Zlatana Jaganjca, u četvrtak, 26. svibnja, u 21,00 sat, na Trgu bana Josipa Jelačića, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorit će 20. međunarodni ulični festival Cest is d’best na kojem će, od 26. svibnja do 5. lipnja, nastupiti više od 700 izvođača, glazbenih, scenskih i likovnih umjetnika iz 21 zemlje.

Organizatori festivala najavili su više od 1000 sati programa čiji je sadržaj namijenjen svim uzrastima i potpuno besplatan za građane.

Na festivalu će biti održano oko 40 koncerata na pozornicama koje se nalaze na Cvjetnom i Jelačićevom trgu, na Potepuhu, Zrinjevcu i Strossmayerovom šetalištu. Rekordno puno će biiti i plesnog te likovnog programa, što će se svakodnevno moći pratiti na svim festivalskim lokacijama.

Osim nove pozornice na Opatovini kod Potepuha, organizatori su pokrenuli i nove sadržaje poput Lutajućih plesača, Cest kina smještenog iza Gornjogradske gimnazije i Blitzkrieg napada smijehom u kojima će sudjelovati Stand Up komičari.

U suradnji Cest is d Besta i Veleposlanstva SAD-a na Zrinjevcu će se 3. i 4. lipnja održati New Orleans festival. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni