Počinje isplata novčane pomoći zagrebačkim umirovljenicima

Počinje isplata novčane pomoći zagrebačkim umirovljenicima

Pomoć umirovljenicima koju daje Grad Zagreb za mjesec ožujak 2019. isplaćivat će se od idućeg tjedna, javili su iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Korisnicima koji imaju otvorene tekuće račune pomoć će  biti isplaćena u ponedjeljak 18. 3., a onima koji je primaju putem Hrvatske pošte novčana pomoć će se isplaćivati od utorka 19. 3. 2019.

Umirovljenici koji istu nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima deset dana od početka isplate.

Sukladno Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela zagrebačka Gradska skupština, pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici, državljani Republike Hrvatske koji prije podnošenja zahtjeva na priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima prebivaju na području Grada Zagreba najmanje 5 godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500,00 kn mjesečno.

Radi ostvarivanja prava na novčanu pomoć umirovljenici se razvrstavaju u tri skupine:

I. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod jednak ili manji od 900,00 kn mjesečno.

II. skupina – umirovljenici kojima je mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 900,01 kn do 1.200,00 kn mjesečno.

III. skupina – umirovljenici kojima mirovina ili mirovina i ukupni prihod iznose 1.200,01 kn do 1.500,00 kn mjesečno.

Umirovljenici I. skupine ostvaruju pravo na 400,00 kn pomoći, mjesečno, umirovljenici II. skupine na 300,00 kn pomoći mjesečno, a umirovljenici III. skupine na 200,00 kn pomoći mjesečno.

Nakon toga roka nema retrogradne isplate pomoći za navedeni mjesec.

Za dodatne informacije možete se javiti na adresu Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Nova cesta 1. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni