Počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima

Počinje isplata novčane pomoći umirovljenicima

 

Novčana pomoć koju daje Grad Zagreb za mjesec siječanj 2014. godine počinje se isplaćivati preko tekućih računa Zagrebačke banke i Hrvatske pošte. Svi umirovljenici koji primaju pomoć preko Hrvatske pošte moći će ju dobiti već danas, a oni koji ju nisu primili na kućnu adresu, moći će ju podići u poštanskim uredima deset dana po primitku obavijesti.

Prema Odluci o socijalnoj skrbi koju je donijela Gradska skupština Grada Zagreba 13. srpnja 2012. godine, pravo na novčanu pomoć ostvaraju umirovljenici, državljani Hravtske koji, prije podnošenja zahtjeva za priznavanje prava na novčanu pomoć umirovljenicima, imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Zagreba u neprekidnom trajanju najmanje 5 godina, a ukupni prihodi su im jednaki ili manji od 1 500 kuna mjesečno.

Umirovljenici I. skupine čiji su ukupni prihodi s mirovinom jednaki ili manji od 900 kuna mjesečno, primiti će 400 kuna mjesečne pomoći, umirovljenici II. skupine čiji  ukupni prihodi s mirovinom iznose od 900,01 do 1 200 kuna mjesečno, primiti će 300 kuna mjesečne pomoći, a umirovljenici čiji su ukupni prihodi s mirovinom u iznosu od 1 200,01 do 1 500 kuna mjesečno, primiti će 200 kuna mjesečne pomoći.

Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Gradskom uredu za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, na adresi Nova cesta 1.

 

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni