Počinje druga faza sanacije Tehničkog muzeja

Počinje druga faza sanacije Tehničkog muzeja

„Nema mjesta u Zagrebu gdje postoji lista za čekanje za upis djece u vrtić i na to smo posebno ponosni“, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku novog područnog objekta Dječjeg vrtića Grigor Vitez u Rujanskoj ulici

U okviru redovitih obilazaka gradskih četvrti gradonačelnik Milan Bandić jučer je obišao gradsku četvrt Trešnjevka – sjever. Zagrebački gradonačelnik tako je u društvu suradnika i predstavnika gradskih četvrti obišao Tehnički muzej, nogometno igralište Pongračevo, Dječji vrtić Grigor Vitez i dječje igralište na uglu Lazinske i Zagrebačke.

Tehnički muzej

Bandić je prvo obišao Tehnički muzej gdje bi uskoro trebala započeti druga faza sanacije drvene konstrukcije hale „A“. Kako se čulo, sa sanacijom Muzeja započelo se 2005. kada je sanirana hala „B“, a radovi na sanaciji osnovne drvene konstrukcije hale „A“ i radovi na sanaciji pročelja ( faza A ) su u završnoj fazi. Do sada se potrošilo oko 17 milijuna kuna, a do kraja radova predviđeno je još 15 milijuna kuna.

„Nalazimo se u centru tehničke i urbane izvrsnosti grada i drago mi je vidjeti kako radovi napreduju. Nosiva konstrukcija izložbene hale A je zaštićeni spomenik kulture i na tu činjenicu smo morali paziti tijekom radova“, rekao je gradonačelnik Bandić, zahvalivši se ravnateljici Tehničkog muzeja Markiti Franulić što je u ovako kompleksnim uvjetima uspijevala Muzej održati otvorenim za posjetitelje.

Novi teren za NK Šparta-Elektra

Na sastanku s predstavnicima nogometnog kluba Šparta-Elektra, gradonačelnik Bandić najavio je na igralištu Pongračevo skori početak radova na obnovi glavnog igrališta i postavljanja umjetne trave.

„Do ljeta bi procedura javne nabave trebala biti završena, a onda kreću radovi. Bit će to najljepši mogući poklon za klub koji ove godine slavi jubilarnih 100. godina postojanja“, najavio je gradonačelnik, dodavši da stručna procjena sanacije kompletnog igrališta – iskopi, priprema podloge i postavljanje umjetne trave iznosi otprilike 2.500.000,00 kn.

Novi vrtić u Rudešu

„Nema mjesta u Zagrebu gdje postoji lista za čekanje za upis djece u vrtić i na to smo posebno ponosni“, rekao je gradonačelnik Bandić na obilasku novog područnog objekta Dječjeg vrtića Grigor Vitez u Rujanskoj ulici.

Ovaj tjedan bi vrtić trebao dobiti uporabnu dozvolu, a otvorenje se očekuje za tjedan do dva. Kapacitet novog vrtića je 60-ero djece smještene u tri odgojne skupine, a vrijednost investicije je oko dva i pol milijuna kuna.

Uređeno dječje igrališta na uglu Lazinske i Zagrebačke

Na kraju obilaska gradonačelnik je obišao dječje igralište na uglu Lazinske i Zagrebačke, koje je uređeno u okviru malih komunalnih akcija Gradske četvrti Trešnjevke sjever. U sklopu investicije, vrijedne oko 190.000 kn, postavljene su četiri sprave za igru i uređena je hortikultura. (zagreb.hr / zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni