Počinje Advent u Zagrebu

Počinje Advent u Zagrebu

Paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu te programima otvorenja na Zrinjevcu i Tomislavcu u subotu, 30. studenoga 2019. započinje manifestacija Advent u Zagrebu, koja će trajati do 7. siječnja 2020. godine.

Prvog dana Adventa posebna svečanost održat će se i u Vili Prekrižje, koja će za publiku biti otvorena i u nekoliko navrata tijekom Adventa, dok će sve ostale lokacije biti otvorene stalno. Tako će adventski program i ove godine biti na Europskom trgu, kod HNK, u kinu Tuškanac, Oktogonu, na Trgu bana Jelačića, gornjogradskom Strossmayerovom šetalištu, u Maksimiru i ZOO-u te drugim lokacijama.

Glavne ovogodišnje teme su hrvatska tradicijska baština i Orašar.

Predsjednica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je izdvojila bogat glazbeni i koncertni program s naglaskom na klasičnu glazbu, kao i žive božićne jaslice ispred Katedrale i suradnju s brojnim muzejima na prigodnim izložbama, kao i organizatorima humanitarne utrke Zagreb AdventRun.

Ministar turizma Gari Capelli istaknuo je da je Zagreb primjer drugima i predvodnik kontinentalnog i cjelogodišnjeg turizma, čime znatno pridonosi ukupnom turizmu Hrvatske. Najavio je kako se očekuje porast u broju dolazaka i noćenja turista te bi financijski rezultati mogli biti za 5 do 6 % bolji od prošogodišnjh.

»Učili smo od boljih, a sad smo bolji od njih«, rekao je gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić objasnivši kako je Zagrebu u organizacji adventskih događanja uzor bio Beč, a danas pak Bečani dolaze na advent u Zagreb.

Cjelokupni program događanja Adventa u Zagrebu dostupan je na: www.adventzagreb.hr. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni