Počinje 49. međunarodni festival kazališta lutaka

Počinje 49. međunarodni festival kazališta lutaka

Međunarodni festival kazališta lutaka (International Puppet Theatre Festival – PIF) je najpoznatiji međunarodni festival na kojem se predstavljaju nove lutkarske predstave kao i lutkarska kazališta

Ovogodišnji međunarodni festival kazališta lutaka, 49. po redu, održat će se od 13. do 18. rujna u kazalištima, ali i na otvorenim lokacijama u Zagrebu.

Posjetitelji festivala imat će prilike pogledati nove predstave iz Kazahstana, Meksika, Slovenije, Bugarske, Rusije, Srbije, Slovačke, Španjolske…

U službenom dijelu programu predstavit će se 9 zemalja sa 16 predstava i 19 izvedbi od čega je 18 u Zagrebu i jedna u Sisku. Jedan od ciljeva PIF-a je razbijanje predrasude da je lutkarsko kazalište isključivo za djecu. Ove će se godine prikazati četiri lutkarske predstave za odrasle.

U popratnom dijelu festivala održavat će se izložbe, projekcije filmova i promocije knjiga.

Lutkarski film “Jan putuje” autorice Katarine Arbanas može se pogledati u ponedjeljak, 12. rujna u 19.30 sati u Kulturnom centru Travno, B.Magovca 17 dok je promocija knjiga “Mile Gatara i zadarsko lutkarstvo” te “Vjera u lutku” na programu u četvrtak, 15. rujna u 19.00 sati u Etno art galeriji, Ulica baruna Trenka 1.

(Zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni