Počinje 14. Zagreb Film Festival

Počinje 14. Zagreb Film Festival

(Naslovna fotografija: www.kinoeuropa.hr)

Četrnaesti Zagreb film Festival održat će od 12. do 20. studenog na nekoliko lokacija, u kinu Europa i Tuškanac, u Muzeju suvremene umjetnosti i Dokukinu KIC, u F22 – Nova akademijska scena i u Goethe-Institutu. Zagrebačka će publika moći pogledati više od stotinu filmskih ostvarenja. Riječ je o selekciji najatraktivnijih i najzanimljivijih igranih filmova iz cijelog svijeta, dugometražnih i kratkometražnih.

U glavnom dijelu programu koji će se održavati u kinu Europa prikazivat će se komedije, drame i velik broj trilera. Četiri dugometražna igrana filma su u režiji žena. Hana Jušić potpisuje režiju za film Ne gledaj mi u pijat, Katarina Zrinka Matijević za film Trampolin, izraelska autorica Maysaloun Hamoud gostuje na festivalu s filmom Dva svijeta dok se gruzijska autorica Rusudan Glurjidze predstavlja autobiografskom dramu Kuća drugih.

Festival otvara filmska priča iz Finske. Riječ je o laureatu kanskog programa Izvjestan pogled, biografskom filmu Najsretniji dan u životu Ollija Mäkija Juhoa Kuosmanena.

Po prvi put na Zagreb Film Festivalu bit će organizirane projekcije prilagođene slijepima i slabovidnima te gluhima i osobama s oštećenjima sluha. INKLUZIVNE PROJEKCIJE filmova Ime: Dobrica, Prezime: Nepoznato i Trampolin organizirane su u suradnji s Udrugom Zamisli te uz potporu HBOR-a.

Više informacija o festivalu pročitajte na www.zff.hr

(Zg-magazin)