Početkom lipnja starta 43. INA Delta Rally

Početkom lipnja starta 43. INA Delta Rally

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se u utorak u Gradskoj upravi s predstavnicima Auto kluba INA Delta Zagreb i Zagrebačkog automobilističkog saveza, predvođenim direktorom natjecanja INA Delta Rally Berislavom Čegeljom i predsjednikom Saveza Vladimirom Zadravcem.

»Upoznali smo gradonačelnika s programom natjecanja ovogodišnjeg Rallya, koji se održava 9. i 10. lipnja, te s radom Zagrebačke karting škole za mlađe uzraste u osnovnim školama«, napomenula je nakon sastanka Marija Šimek Bilić, potpredsjednica Auto kluba Ina Delta i direktorica 43. INA Delta Rallya.

»Natjecanje započinjemo 9. lipnja sa ceremonijalnim startom kod Inine zgrade, nakon čega slijedi prvi prolog u 16,00 i 14,00 sati, a zatim dva brzinca u Dugom Selu. Nakon toga se natjecatelji vraćaju u Zagreb na zadnji prolog, a navečer u iza 21,00 sat organizirali smo veliki koncert na Bundeku«, najavila je Šimek Bilić.

Na prošlogodišnjem INA Delta Rally-u sudjelovalo oko 30-40 sudionika, a Marija Šimek Bilić istaknula je da ove godine očekuju više natjecatelja budući da je to i dalje međunarodna utrka koja se boduje i za prvenstvo Bosne i Hercegovine. Zbog bogatog programa očekuje se i više gledatelja.

Vladimir Zadravec, predsjednik Zagrebačkog automobilističkog saveza rekao je da su prošle godine krenuli s pilot-projektom karting škole za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola u kojem je sudjelovalo oko 380 polaznika. »Program je besplatan, a djecu, između ostalog, učimo i o ponašanju u prometu«, istaknuo je Vladimir Zadravec, napomenuvši da se od 300-tinjak polaznika njih 10-ak nastavi baviti s kartingom, a u konačnici na taj način dobivamo i školovane mlade vozače za automobilistička natjecanja. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni