Početak radova na Mostu slobode odgođen za 31. svibnja

Početak radova na Mostu slobode odgođen za 31. svibnja

(Foto: Grad Zagreb)

Radovi na zamjeni prijelaznih naprava na Mostu slobode, koji su prvotno trebali početi 23. svibnja, započet će 31. svibnja, priopćili su iz Grada. Kao razlog odgode početka radova navode održavanje Floraarta 2022. na Bundeku te utrke Zagrebačkog proljetnog cenera.

Planirano trajanje je do 31. kolovoza, a ukupna vrijednost radova je oko tri milijuna kuna.

U Gradu pojašnjavaju kako je četiri prijelazne naprave na Mostu slobode potrebno zamijeniti zbog njihove dotrajalosti. Također, jedna od naprava je početkom godine, pod svakodnevnim opterećenjem, pukla te je izvedena privremena sanacija do početka radova zamjene naprava. Dodaju kako je potrebno je izraditi i ugraditi nove naprave kako ne bi došlo do propadanja konstrukcije (ležajeva) na upornjacima ispod prijelaznih naprava.

Za vrijeme trajanja radova promet će se odvijati na jednoj strani mosta, dok će se na drugoj strani izvoditi radovi. Radovi će započeti na zapadnom dijelu mosta. Dio mosta u pravcu Velike Gorice će tada biti zatvoren za promet, a promet će se odvijati na istočnoj stani. Predviđeno trajanje radova na zapadnoj strani je mjesec i pol dana, nakon čega se promet preusmjerava na zapadnu, a radovi na istočnu stranu.

Tijekom završnog varenja prijelaznih naprava, Most slobode će tijekom četiri noći biti u potpunosti zatvoren za promet, kako bi se dvije polovice prijelazne naprave mogle kvalitetno zavariti, što nije moguće izvesti pod prometnim opterećenjem, za što će građani na vrijeme biti obaviješteni, navodi se u priopćenju iz Grada.

Podsjetimo da je Most slobode bio obnovljen prije svega nekoliko godina. Radovi sanacije vrijedni 27 milijuna kuna trajali su devet mjeseci i završeni su u prosincu 2019. godine. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni