Početak ljeta u znaku Svjetskog dana glazbe

Početak ljeta u znaku Svjetskog dana glazbe

(Foto: M. Gašparović / TZGZ)

Uoči Svjetskog dana glazbe u ponedjeljak, 20. lipnja bit će održan koncert Zagrebačkih solista uz gostovanje Marka Tolje. Tako će se od 18 sati u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu moći slušati skladbe W. A. Mozarta, Luke Sorkočevića, Amanda Ivančića, ali i neke od najljepših pjesama Ive Robića, Franka Sinatre, Luisa Armstronga i drugih.

Koncert organizira Turistička zajednica grada Zagreba (TZGZ).

Na sam Svjetski dan glazbe i prvi dan ljeta, 21. lipnja, u organizaciji Hrvatske glazbene unije,od 17 do 21 sat u centru Zagreba bit će održani brojni koncerti. Razni glazbeni žanrovi moći će se čuti na lokacijama: Cvjetni trg, Bogovićeva ulica, Tkalčićeva ulica / Krvavi most, Europski trg i park Ribnjak.

Istoga dana, s početkom u 19 sati, na Medvedgradu će, u organizaciji PP Medvednica, nastupiti LADO & Borna Šercar’s Jazziana Croatica. Radi se o novoj suradnji i projektu koji je inspiriran klasičnom i etno hrvatskom glazbenom baštinom kroz fuziju etna i jazza.

Svi programi su besplatni

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld pozvala je sve da posjete Zagreb koji je pun događanja i po mnogima, najljepši upravo u ovim mjesecima koji nam dolaze. »Nakon prigodnog obilježavanja Svjetskog dana glazbe, u četvrtak, 23. lipnja, počinje Zagreb Classic 2022. koji nam otvara posebna gošća iz Ukrajine, solistica na violini, Anastasiya Petryshak uz pratnju orkestra Opere HNK u Zagrebu. Tijekom 7 dana, s početkom u 21 sat, posjetitelji će moći uživati u biranim sadržajima domaćih i međunarodnih izvođača te divnom ambijentu Trga kralja Tomislava«, izjavila je Bienenfeld.

»Svi programi su besplatni, a prvorazredne glazbene poslastice prekrasna su uvertira u još jedno atraktivno ljeto u glavnom gradu«, dodala je.

Podsjećamo, u Zagrebu će se od 23. do 29. lipnja održati Zagreb Classic 2022. na Trgu kralja Tomislava. Tako će, tijekom sedam dana, publika moći uživati svaki dan u vrhunskoj klasičnoj glazbi na otvorenom, s početkom u 21 sat. Uz izvođače iz Hrvatske, nastupit će i glazbenici iz Ukrajine, Francuske i Italije, a cjelokupni program dostupan je na: https://www.infozagreb.hr/zagreb-classic. (ZG-magazin) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni