Početak izgradnje javnog kanala u Ulici Resnički put

Početak izgradnje javnog kanala u Ulici Resnički put

“U Zagrebu 0,74 % građana nema vode, a  4,74 % je bez odvodnje. Nećemo stati dok ne napravimo svima i vodu i odvodnju. Danas započinjemo s radovima na izgradnji javnog kanala u Ulici Resnički put”rekao je gradonačelnik Milan Bandić u ponedjeljak prilikom obilaska radova čija vrijednost iznosi oko 2,5 milijuna kuna.

Kako se čulo, u Resničkome putu i svim odvojcima u dužini od 700 metara izgradit će se potpuno nova kanalizacija, u cijelosti nepropusna tako da ne može doći do zagađenja podzemlja.
“Od dijela gdje počinjemo do dijela gdje je uljev izgradit će se kanali različitih profila pa će se u kanalizaciju slijevati i oborinska voda s prometnica”, rekla je voditeljica podružnice ViO Štefica Mihalic, naglasivši kako vjeruje da će radovi biti gotovi prije zime.

Zahvaljujem ljudima iz ViO-a koji su četiri godine radili na projektu i vjerujem da će radovi biti uspješno i u roku odrađeni”, rekao je predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava Milan Draženović te je najavio kako će se nakon kanalizacije riješiti plinska mreža i tako kompletno zatvoriti infrastruktura na ovom području.