Počeo Zagreb open

Počeo Zagreb open

Ulaz je za sve dane besplatan, a za finalni (subota) dan organiziran je i domjenak za sve posjetitelje. Žensko finale na rasporedu je oko 15.30 sati, a muško u 16.15 sati

Od danas, 19. svibnja, Zagreb je domaćin međunarodnog stolnoteniskog natjecanja koje će trajati do subote 23. svibnja. Naime, počeo je Zagreb open, ITTF turnir u jednom od svojih najjačih izdanja dosad. A osim jačinom treba biti zadovoljan i velikim odazivom, jer nastupit će 349 stolnotenisača iz gotovo 44 zemlje.

Riječima izbornika stolnotenisačica Nevena Cegnara, to je »šokantno jak turnir«, pogotovo u ženskoj konkurenciji. »Iznenadio me odaziv vrhunskih igračica, rekao bi da je ženski dio 30 posto jači nego muški«, istaknuo je Cegnar koji ocjenjuje kako je sve to samo dokaz da se ovaj turnir cijeni.

»U mojih 25 godina putovanja po raznim turnirima mogu ustvrditi da je po statusu, usluzi, uvjetima za igru, smještaju itd. ovaj turnir među Top 3! I tu ubrajam i turnire Major kategorije. Imamo visok nivo, a očito da to velike reprezntacije prepoznaju«, kaže.

Nastupit će mnogo naših igračica, a u glavnom ždrijebu imamo dvije predstavnice, Tian Yuan i Leu Rakovac.

Kod muških, nažalost, neće biti našeg najboljeg igrača, Andreja Gaine. Počeo je lagano trenirati, ali još je u statusu oporavka. U glavnom ždrijebu imamo dva nositelja, Tan Ruiwua i Tomislava Kolareka.

»Ne znam kakva je forma od Tana, ali nadam se da bi on mogao proći koje kolo. Isto vrijedi i za Kolareka. Cilj nam je napuniti glavni ždrijeb, da se dvojica-trojica probiju kroz kvalifikacije bio bi to odličan rezultat. Pogotovo jer je ovo najjači turnir dosad«, rekao je izbornik stolnotenisača Zvonimir Korenić i dodao: »Ždrijeb nas nije nešto pomazio, Tošić i Pucar su u svojim skupinama dobili mlade Korejce. A oni svakako mogu biti nezgodni. Usto, Tošić ima nekih problema s vratom«.

Na turniru će nastupiti i mnogo naših mlađih igrača i igračica. Prema riječima izbornika Nevena Karkovića nastupit će kompletna juniorska reprezentacija kojoj će ovo biti prilika za stjecanje vrijednog iskustva.

Zagrebu slijedi pet dana vrhunskog stolnog tenisa. Nastupit će mnogo naših reprezentativaca, kao i buduće nade hrvatskog stolnog tenisa. Ulaz je za sve dane besplatan, a za finalni (subota) dan organiziran je i domjenak za sve posjetitelje. Žensko finale na rasporedu je oko 15.30 sati, a muško u 16.15 sati. (zg-magazin / hsts)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni