Počeo Festival Miroslav Krleža

Kroz festival posjetitelji  će moći saznati kakva je razmišljanja, stavove, pa i predviđanja prema Europi imao Krleža. Partneri Festivala su Mađarska, Srbija i Slovenija.

Danas je u Zagrebu počeo drugi po redu Festival Miroslav Krleža koji se održava povodom 120. obljetnice velikog hrvatskog pisca. Festival se održava većinom u autentičnim prostorima autorove kuće na Krležinom Gvozdu 23, gdje je i Memorijalni prostor Miroslava i Bele Krleža.

Kroz festival posjetitelji  će moći saznati kakva je razmišljanja, stavove, pa i predviđanja prema Europi imao Krleža. Partneri Festivala su Mađarska, Srbija i Slovenija.

Ravnatelj Festivala Goran Matović najavio je da se Festival otvara Agremerskim prolaznicima. U sklopu Festivala bit će održano više predstava,  predviđeno je i otvorenje izložbe portreta Miroslava Krleže, kao i Razgovori u Krležinom vrtu u kojima će gostovati Rade Šerbedžija, Nikola Petković i Goran Matović.

Festival završava u nedjelju 7. srpnja, na dan autorova rođenja premijernim izvođenjem predstave U agoniji,  koje su pripremili mađarski partneri iz Kulturnog centra Veszprém i  Kazališta Petőfi.

Više o 2. Festivalu Miroslav Krleža možete pročitati ovdje, a programsku knjižicu možete preuzeti ovdje.  (zg-m)

 

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t